Въпреки кървавото меле на пътя, депутатът от ГЕРБ, собственик на

...
 Въпреки кървавото меле на пътя, депутатът от ГЕРБ, собственик на
Коментари Харесай

Съдружие ГЕРБ + ДПС в автобуса убиец

 Въпреки кървавото меле на пътя, депутатът от ГЕРБ, притежател на рейса със 17 потърпевши пасажери Ивайло Константинов, който е и член на транспортната комисия в Народното събрание от квотата на своята партия, безочливо съобщи пред Капитал:
„ Не виждам спор на ползи “.

Той е притежател на 24.5% от транспортната компания Юнион-Ивкони, чийто рейс се обърна на автомагистрала Тракия в региона на Стралджа. Дружеството е в партньорство с видния народен представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Припомняме, че при случая пострадаха 17 пасажери. Районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова споделя пред Капитал, че ДАИ са установили, че рейсът е бил със остаряла тахографска шайба на името на друго лице и не може да се откри маршрутът и дали са били спазвани условията за отмора, а това е съществено нарушаване на разпоредбите за транспорт.

„ Ивайло Константинов, който е първи мандат депутат от ГЕРБ, е бил шеф на Юнион Ивкони до пролетта на тази година. След това излиза от ръководството, само че остава съсобственик ”, написа изданието. Пред него той разяснява: „ Аз имам миноритарен дял. Това, че съм притежател, не попречи преди месец да има сложна инспекция на компанията. Не виждам спор на ползи, законът разрешава. Кой да е в комисията по превоз, в случай че не хора, които схващат от превоз? “

Пред bTV настоящият шеф на сдружението Георги Атанасов разви версията, че кола е засякла рейса и това е предизвикало злополуката. Той изясни, че служителят е от година и половина във компанията, а рейсът е на 12 години, като е минал механически обзор преди 10 дни.

Според пасажерите обаче рейсът ненадейно тръгнал към канавката без забележима причина, а други споделят, че по време на пътуването начело се е чувало дрънкане. Жена твърди, че същият водач по-рано денем е карал в противоположната посока – нещо, което при единствен лидер не е възможно. Според разписанието на уеб страницата на компанията автобусът потегля в 6:10 от морето и стига в 13:10 в София, а противоположният автобус е в 17 ч. Катастрофата е станала малко след 22 ч.

Контролът на автобусните транспорти се реализира от Изпълнителна организация Автомобилна администрация (бившето ДАИ), която е под шапката на министъра на превоза Ивайло Московски, който по закон би трябвало да се управлява тъкмо от комисията, на която Константинов е член.

Припомняме, че от години името на тази компания се свързва с депутата от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, чийто наследник Ревин е притежател на нейното сдружение Ивкони ООД.

Виж всички публикации от mignews.info-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР